naar de homepage  
seizoen 12/13 nieuws cd's archief pers vrienden organisatie
     
 

 

 
 

Nieuw Amsterdams Kinderkoor

 

 

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (NAK) is een van de beste klassieke kinderkoren in Nederland. De missie van het NAK is om een zo breed mogelijke doelgroep toegang te geven tot kwalitatief hoogstaand onderwijs in gehoortraining, zangtechniek, repertoire en podiumpresentatie. Alle kinderen vanaf vier jaar zijn welkom bij het NAK, ongeacht hun muzikale voorkennis of talent: een auditie is niet nodig.


Getalenteerde en gevorderde leerlingen kunnen, nadat verschillende opleidingsklassen zijn doorlopen, auditie doen voor het Selectiekoor, waar wordt gezongen en gestudeerd op het allerhoogste niveau. Speciaal voor jongens is er het Nieuw Amsterdams Jongenskoor, en speciaal voor de koorleden uit het Selectiekoor die de leeftijdsgrens van 15 jaar hebben bereikt is er het Nieuw Amsterdams Jeugdkoor. Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor werkt samen met het Conservatorium van Amsterdam. Het draagvlak voor het werk van het koor is enorm: in minder dan tien jaar groeide het uit tot een succesvolle opleiding met 200 actieve ingeschreven leerlingen, ca 220 allumni, en een team van vijftien gedreven professionals.

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor specialiseert zich in opera. Vanaf de jongste groepen staan er bewegings-, drama- en acteerlessen op het programma. De opera Hänsel und Gretel van Humperdinck werd enkele malen uitgevoerd. In april 2011 was het koor te horen in het Muziektheater Amsterdam bij de uitvoeringen van de opera De Heksen van Venetië van Philip Glass. In augustus 2011 zong het Nieuw Amsterdams Kinderkoor tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival de opera's The Golden Vanity en The Little Sweep van Benjamin Britten in een nieuwe enscenering.


Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor nam in 2010 voor het eerst deel aan een internationale competitie tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (België). Het Selectiekoor behaalde tijdens dit festival een Eerste Prijs in de categorie gelijkstemmige jeugdkoren. Een citaat uit het juryrapport: "Duidelijk een koor dat samen muziek maakt. Prachtige klank en concentratie. Fijne muzikaliteit!". In de zomer van 2012 behaalde het Selectiekoor zilver op het befaamde 'International Cantemus Festival' in Nyíregyháza, Hongarije.


Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor is regelmatig te horen en zien op de nationale media: KRO programma's 'De Wandeling' en 'Profiel' (2011), AT5 'Basta' (2011), Jeugdjournaal (2012), NTR 'Podium' en AVRO 'Spiegelzaal' (2012). Ook zong het koor in 2008 als onderdeel van de Kinderkoor Academie Nederland tijdens het Koninginnedagconcert in Paleis Noordeinde. Het concert werd bijgewoond door de koninklijke familie en uitgezonden door de NPS.


Zie voor meer informatie www.nieuwamsterdamskinderkoor.nl, of wees welkom op de facebook- en youtubepagina van het NAK!

 

 

 

 

 

 
 

 
 
team 

dirigent Ed Spanjaard
regisseur
Floris Visser

decor en kostuums Gary McCann

lichtontwerp Alex Brok


   
cast

Owen Wingrave Karel Ludvik

Spencer Coyle Vitali Rozynko

Lechmere Mark Omvlee

Miss Wingrave Francis van Broekhuizen

Mrs. Coyle Bauwien van der Meer

Mrs. Julian Alexandra Schoeny

Kate Julian Anna Traub

General Sir Philip Wingrave Bernard Loonen

The Ghost of Colonel Wingrave Bernard Loonen

The Ghost of Young Wingrave Sven Gee

Nieuw Amsterdams Kinderkoor

 

 

 
 

^ boven

 
 


 
  speellijst

Woensdag 9 januari 2013, 20.15 uur

Kampen Stadsgehoorzaal (tryout)

Bestel kaarten

 

Vrijdag 11 januari 2013, 20.15 uur

Haarlem Stadsschouwburg (première)

Bestel kaarten

 

Maandag 14 januari 2013, 20.15 uur

Groningen Stadsschouwburg

Bestel kaarten

 

Donderdag 17 januari 2013, 20.15 uur

Den Haag Koninklijke Schouwburg

Bestel kaarten

 

Donderdag 31 januari 2013, 20.15 uur

Heerenveen Posthuistheater

Bestel kaarten

 

Zaterdag 2 februari 2013, 20.15 uur

Arnhem Stadsschouwburg

Bestel kaarten

 

Zondag 17 februari 2013, 19.30 uur

Theater Heerlen

Bestel kaarten

 

Woensdag 20 februari 2013, 20.15 uur

Amsterdam Muziekgebouw aan ’t IJ

Bestel kaarten

 

Zondag 24 februari 2013, 16.30 uur

Rotterdamse Schouwburg

Bestel kaarten

 

Woensdag 20 maart 2013, 20.00 uur

Stadsschouwburg Utrecht

Bestel kaarten

 

 
 
     
     
  ^ boven  
     
     
     
     
     
     
     
 
 
     
© CR web design