naar de homepage

 

      

Voorstellingen name=
    

 

VERWACHT

Antigona

Een opera van Tommaso Traetta

 

Regie Floris Visser

Decor en kostuums Dieuweke van Reij

Lichtontwerp Alex Brok

 

 

Over Antigona

Met de opera Antigona schreef Tommaso Traetta een meeslepend meesterwerk. Gebaseerd op de gelijknamige Griekse tragedie, blijkt het verhaal verrassend actueel. Een koning probeert wanhopig controle te krijgen over zijn door burgeroorlog verscheurde stad. Hij raakt daarbij in conflict met de fanatieke dochter van zijn broer. Zijn politieke drijfveren botsen met haar religieuze overtuigingen en persoonlijke idealen. Dit loopt uit op een aangrijpend familiedrama waarin alle betrokkenen worstelen met hun geweten en gevoel.

 

De muziek van de Italiaanse componist Traetta herinnert ons aan Mozart en Gluck. Zijn tijdgenoten prezen dit werk als 'de beste opera uit de achttiende eeuw’. Antigona bestaat uit monumentale koorscènes, dramatische aria’s en een kleurrijke orkestratie. Het verhaal is rauw, de muziek wonderschoon. Dit is muziektheater op zijn best.

 

 

 

 

Owen Wingrave in Osnabrück

Opera Trionfo's succesproductie Owen Wingrave gaat op 16 januari 2016 in premiere in Theater Osnabrück. De voorstelling is daar in de eerste helft van het jaar achttien keer te zien. Het is een coproductie van Opera Trionfo met dit gerenommeerde Duitse operahuis. Hetzelfde team dat de voorstellingen in Nederland maakte, reist af naar Osnabrück: regisseur Floris Visser, decor- en kostuumontwerper Gary McCann en lichtontwerper Alex Brok. De Nederlandse sopraan Franics van Broekhuizen, die veelvuldig geprezen werd vanwege haar vertolking van Miss Wingrave maakt met deze rol haar operadebuut in Duitsland.
Floris Visser is een graag geziene gast in Theater Osnabück, waar hij al eerder met veel succes Puccini's La Bohème ensceneerde.
 
De productie van Benjamin Brittens Owen Wingrave ging op 11 januari 2013 in de Haarlemse Stadsschouwburg in première en was daarna in 20 theaters door heel Nederland te zien. In de pers kreeg Owen Wingrave uitbundige lof met vier- en vijf-sterren-recensies.

Lees meer.

 

 

 

 

 

 
 

 
 
 
 

^ boven